Kulturarvet Hälsingegårdarna uppstod när linneproduktionen drog pengar till bygden. Vi har en hel del vackert och välbevarat linne av hög kvalitet till försäljning.
Bildnamn Sengustaviansk skänk med de rätta detaljerna.

 

 

Möbler, linne, glas, porslin...

Sortimentet i vår butik är valt utifrån det enklaste av kriterier. Vi säljer sådant som vi själva tycker om. Möbler från 1800-talet och 1900-talet fram till dess mitt, i nött originalskick eller renoverade. Glas och porslin, framför allt svenskt, från 1800- och 1900-tal. Vackert hemvävt linne i hög kvalitet, ibland i nyskick trots aktningsvärd ålder. En del konst säljer vi också.

De varor vi säljer är omsedda och vårdade. Vid behov är möblerna renoverade. Linnet är tvättat och manglat.

Interiör från vår butik.

Vi accepterar de flesta köp- och kreditkort liksom Swish

Sommaröppet på Larshans i Sörfly

Öppettiderna sommaren 2018 ser i princip ut som förra året - söndag till onsdag klockan 11 till 17. Avvikelser kan dock förekomma - i första hand genom att vi har öppet mer än utlovat. Liksom tidigare gäller att är vi hemma och inte alltför uppbundna av annat tar vi gärna emot. Sitter inte öppetskylten på plats vid väg 83 är det ändå säkrast att ni ringer i förväg och aviserar er ankomst.

Välkomna till oss på Larshans Antik och Inredning!

Brokvisten beskrivs som en särling bland hälsingska förstukvistar i Hilding Mickelssons klassiska. Soffan med gjutna gavlar och ribbsits kostar 3500 kronor,

Fyrbyggd hälsingegård

Larshans, mitt i den kulturmärkta klungbyn Sörfly, är en av få bevarade fyrbyggda hälsingegårdar. Arkitektoniskt bär gårdens byggnader spår från 1700-tal och framåt. Byn ligger strax bortom Bollnäs Golfklubbs bana strax norr om Kilafors, i det levande hälsingska jordbrukslandskapet där kor och arbetshästar ännu betar på ängarna.

 

Litografi av Mårten Andersson

 

Kerstin och Jerker Norin

Sörfly 2407

82391 Kilafors    

Tel: 070-6442951

Mailadress: larshansantik@telia.com

Bankgiro: 331-7948

 

 

Hitta många fler bilder på Instagram